КосовоНасловна

Увиђај на старом гробљу у Северној Митровици, присутни Косовска полиција и Еулекс

Поступајући по налогу Тужилаштва, Судска медицина из Приштине започела је данас увиђај на старом суводолском гробљу у Микронасељу у Косовској Митровици.

Како је за Радио Косовска Митровица потврдио заменик директора Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани, на терену су истражитељи, антрополози, патолози и форензичари.  Увиђај се обавља и на дивљој депонији код Ибра, јер постоји могућност да су радници са земљом,  на ову локацију допремили и посмртне остатке сахрањених на суводолском гробљу.

Ради се о старом градском гробљу, које је 24. октобра, тешка механизација прекопала, пробијајући пут ка напуштеним албанским кућама које би требало да буду обновљење у оквиру пројекта косовског Министарства инфраструктуре.

Након што су грађани приметили  да је гробље оскрнављено и пошто су медији известили о томе, група грађана Косовске Митровице, а нешто касније и Црквени одбор Косовске Митровице, поднели су кривичну пријаву Основном суду у Северној Митровици против наручилаца, финансијера и извршилаца радова. Општинска инспекција обуставила је даље радове.

На овом гробљу се сахране не обављају од 50-их година прошлог века, а процена је да су надгробни споменици стари и по неколико стотина година.

Извор: Радио Митровица север

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон