КосовоНасловна

СЛ: Обијање цркве у Осојану још један показатељ стања људских и верских права Срба на КиМ под режимом Куртија

Системско протеривање Срба и затирање српског постојања на Косову и Метохији под режимом Аљбина Куртија наставља се свакодневно. 

 На удару есктремиста се налазе наши грађани, наше здравствене установе, а као што је увек било, судбину српског народа дели и наша Српска Православна Црква – наводи се у саопштењу Српске листе.

Након стигматизирања наших манастира на најружнији начин, прогона монаха, скрнављења и прекопавања српског православног гробља рано јутрос у метохијском селу Осојану, у општини Исток обијена је црква Светог Архангела Гаврила. 

 Овај срамни чин, је још један у низу показатеља стања људских и верских права српског народа на Косову и Метохији, под режимом Аљбина Куртија, али и однос који надлежне локалне и међународне институције показују по питању поштовања својих обавеза према мандатима који су им поверени. 

 Имајући у обзир узнемирење Срба из овог повратничког села, и читаве Метохије, због овог недела позивамо све одговорне да се најхитније укључе и открију починице напада на Српску Православну Цркву, и позову их на одговорност. По питању одговорности то се односи како на овај напад, тако и на преоравање српског гробља у Косовској Митровици као и прогон игумана манастира Девине воде – наводи се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон