KosovoNaslovna

SL: Obijanje crkve u Osojanu još jedan pokazatelj stanja ljudskih i verskih prava Srba na KiM pod režimom Kurtija

Sistemsko proterivanje Srba i zatiranje srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji pod režimom Aljbina Kurtija nastavlja se svakodnevno. 

 Na udaru esktremista se nalaze naši građani, naše zdravstvene ustanove, a kao što je uvek bilo, sudbinu srpskog naroda deli i naša Srpska Pravoslavna Crkva – navodi se u saopštenju Srpske liste.

Nakon stigmatiziranja naših manastira na najružniji način, progona monaha, skrnavljenja i prekopavanja srpskog pravoslavnog groblja rano jutros u metohijskom selu Osojanu, u opštini Istok obijena je crkva Svetog Arhangela Gavrila. 

 Ovaj sramni čin, je još jedan u nizu pokazatelja stanja ljudskih i verskih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pod režimom Aljbina Kurtija, ali i odnos koji nadležne lokalne i međunarodne institucije pokazuju po pitanju poštovanja svojih obaveza prema mandatima koji su im povereni. 

 Imajući u obzir uznemirenje Srba iz ovog povratničkog sela, i čitave Metohije, zbog ovog nedela pozivamo sve odgovorne da se najhitnije uključe i otkriju počinice napada na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, i pozovu ih na odgovornost. Po pitanju odgovornosti to se odnosi kako na ovaj napad, tako i na preoravanje srpskog groblja u Kosovskoj Mitrovici kao i progon igumana manastira Devine vode – navodi se u saopštenju Srpske liste.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button