Локалне

Одржана четврта редовна седница СО Грачаница

Четврта редовна седница Скупштине општине Грачаница одржана је данас. На седници којом је председавао Милан Димитријевић извештаји и предлози одлука усвојени су једногласно.

На седници је најпре усвојен записник са треће редовне седнице одржане 29.03.2024. године а потом су одборници разматрали и усвојили тромесечни финансијски извештај за 2024. годину  који је на седници представио Славиша Ничић, директора Одељења за буџет и финансије. На предлог директора Ничића усвојен је и предлог повећање буџета из сопствених прихода за 2023. годину .

Директор Одељења за јавне службе и ванредне ситуације  Владица Трајковић поднео је СО извештај о раду Одељења за јавне службе и ванредне ситуације за 2023. годину који је усвојен једногласно. Он је казао да је упркос бројним изазовима ово одељење успешно успело да одговори на захтеве мештана али и да заврши планом предвиђене обавезе. Одборници су током расправе изнели предлоге за унапређење комуналних делатности у појединим местима као што су уређење пута до православног гробља у Кишници и спречавање уништавања јавне имовине, канализационе мрежа у Лепини, водоводне мреже у Батусу као и неопходност што брже реконструкције јавне расвете на појединим важним деоницама. Одборници су похвалили ово општинско одељење на брзим реакцијама у ванредним ситуацијама као и на сарадњу са одборницима СО Грачаница.

Разматрање и усвајање извештаја за период јануар 2023. – децембар 2023. општинског одељења за урбанизам и просторно планирање као и извештај одељења за пољопривреду и шумарство за период од 30.05.2023 до 01.12.2023. и извештај о субвенцијама из општинског одељења пољопривреде одложени су за наредну седницу.

Седници СО Грачаница претходила је и четврта редовна седница Одбора за политику и финансије.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон