Косово

Ељшани: Ухапшена три лица због напада на српског младића, данас дају исказе пред истражним судијом

Косовска полиција ухапсила три особе, а још двоје је идентификовано, док се за шестим лицем трага због напада на двадесетогодишњег младића српске националности П. К, на паркингу у северном делу Митровице, када је истовремено и опљачкан, а заменик командира Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је да би ухапшени данас требало да се појаве пред истражним судијом и да дају исказ.

„Немам детаље, али ухапсили смо троје њих, од којих је један петнаестогодишњак, а друга двојица су пунолетни. За треће лице сумњамо да је оно које је купило ланац. Имамо још троје осумњичених, двоје смо идентификовали, а за трећим се трага. Надамо се да ћемо ускоро расветлити цео случај“, рекао је Ељшани за Косово онлајн. 

Реч је о групи од пет младића, који су учествовали напду о пљачки двадестогосдишњег младића српске националности у Северној Митровици, док је једно од приведених лица наводно купило украдени ланац.

Како је казао Ељшани, младићи који су учествовали у нападу су из јужног рејона Митровице.

Ељшани истиче да је, упркос критикама, добро што су у граду постављене камере јер, како је рекао, захваљујући камерама полиција је успела да идентификује починиоце овог дела.

Случај напада и пљачке српског младића, догодио се, према полицијским информацијама, 22. априла, у улици Чика Јовиној.

Према изјави младића који је нападнут, то се догодило када је пошао да уђе у један локал, ударен је тешким предметом, односно циглом у главу, а са врата му је стргнут ланчић. Одмах му је пружена медицинска помоћ због повреда у пределу главе.

Извор: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон