Косово

СО Северна Митровица: 2.000 евра за лечење Лене Јовановић; одбијени захтеви за коришћење парцеле иза МТС-а и доделу земљишта Ауто-мото друштву

На седници Скупштине општине Северна Митровица, одборници су усвојили два захтева и исто толико одбили.

Усвојили су захтев за финансијску помоћ за лечење наше суграђанке Лене Јовановић, као и да се турски језик призна као традиционални. Са друге стране, нису подржали захтев за коришћење јавне површине у улици Ослобођења, као ни онај за доделу земљишта у Микронасељу за потребе Ауто-мото друштва.

Иако је акција прикупљања помоћи обустављена, одборници су данас једногласно подржали захтев за финансијску помоћ за лечење седмогодишње Лене Јовановић, која је због епилептичних промена, проблема са пажњом и концентрацијом упућена на лечење у логопедско-дефектолошки центар Буздановић у Новом Саду.

За њено лечење одобрено је 2.000 евра, од чега ће 1.000 евра бити издвојено из буџета кабинета градоначелника, а осталих 1.000 из категорије субвенција.

„Ово је први случај где на овај начин излазимо у сусрет, што не значи да их неће бити још“, казао је председавајући СО Северна Митровица, Неџад Угљанин.

Такође, већином гласова је донета одлука да се турски језик призна као традиционални у општини Северна Митровица. Седници је присуствовао и посланик турске заједнице у косовској скупштини Енис Керван који је изјавио да је ово важан дан за грађане Северне Митровице.

Са друге стране, одборници нису подржали захтев за коришћење јавне површине у улици Ослобођења. Захтев се односио на парцелу иза МТС-а, где је грађанин Наим Јашари на њој желео да отвори ресторан.

Одбијен је и захтев за доделу земљишта на Партизанском брду Ауто-мото друштву, које је затражено за потребе полагања возачких испита, полигона…

Захтеви су одбијени уз образложење да у ова два случаја треба да се укључе и друге инстанце.

Међутим, заменик председавајућег, Скендер Садику, изнео је мишљење да СО није требало да одбије ова два захтева, већ да се проследе, како је рекао, извршној власти.

Иначе, седница је обележена расправом између председавајућег потпредседника Скупштине, који је приговарао због недостављања материјала о ком се расправља.

Извор: Радио Контакт плус

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон