КосовоНасловна

“Солидарност за Косово” обрадовала малишане у Доњој Будриги и Церници

Француска хуманитарна организација “Солидарност за Косово”, у сарадњи са Епархијом рашко-призренском доделила је данас 65 пакета школског прибора и играчки ученицима Основне школе “Доситеј Обрадовић” у Доњој Будриги, као и 15 пакета основцима у Церници.

“Треба и даље да наставимо да помажемо овај народ, нарочито ми, Французи, када видимо у којим условима функционише услова школа. Французи разумеју геополитичке односе и дешавања на Косову и Метохији и свесни су веза између Србије и Француске током првог и другог светског рата. Иако нема пуно вести са Косова у Француској и страдању Срба пре 20 – 30 година, ипак људи знају да треба да помогну. Као Француза чак ме је срамота због улоге наше државе и политике током бомбардовања Србије, то се не сме заборавити и треба наставити са помоћу”, рекао је Тонкред Боверо из “Солидарности за Косово”.

Директор Основне школе “Бранко Радичевић” у Церници крај Гњилана Горан Ђорђевић, у знак захвалности и свестране подшке, учио је захвалницу представницима француске хуманитарне организације “Солидарност за Косово”.
Солидарност за Косово годинама помаже Србе, а посебно децу. Међутум, њеном оснивачу Арно Гујону власти у Приштини забраниле су улазак на Косово још пре пет година, а та мера до данас још није укинута.
Новинар: Јован Симић
Извор: РТВ Пулс

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон