Косово

Србија обезбедила посао за раднике ,Јумкос”-а у Зубином Потоку и за наредни период

Генерални директор текстилне индустрије „Јумко“  Врање, Бранислав Трајковић посетио је погон овог гиганта у Зубином Потоку. Овом приликом он је рекао да је задовољан радом запослених и пренео им да је захваљујући  држави  Сртбији већ уговорен посао и за наредни период , што значи сигурне и редовне плате радницима.

Уз помоћ Канцеларије за КиМ и локалне самоуправе који су обезбедили неопходне машине за рад, пре пет година, у Зубином Потоку је отворена фабрика за производњу ХТЗ опреме „Јумкос“ која упошљава 65 радника.

Запослени истичу да су задовољни јер има посла који им омогућава да опстану на овим просторима.

,,Плате су редовне, задовољни смо“, рекла је Верица Трифуновић, једна од запослених у погону Јумка у Зубином Потоку.

Благица Милојевић такође истиче да су плате добре и редовне али да ситуацију погоршава одлука Приштине да укине динар на Косову и Метохији.

Ову фабрику која је један од многих погона текстилне индустрије „Јумко“ Врање посетио је генерални директор Бранислав Трајковић који је истакао да је задовољан квалитетом рада и додао да је захваљујући држави Србији обезбеђен посао за ове раднике и у наредном периоду.

,,Дошли смо да видимо да ли има посла, да ли су људи задовољни, да ли је квалитет на нивоу.  Уверили смо се да су људи презадовољни, сви послови су одрађени на време, квалитет је одличан. Ддржава је за раднике Јумка обезбедил посао за целу ову годину“, рекао је Трајковић.

Рад у „Јумкос“-у који запосленима пружа сигуран посао и редовне плате један је од разлога за одржив опстанак и останак на овим просторима.

Извор: ТВ Мост; Фото: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон