ДруштвоНасловна

Среда -дан за едукацију и информације у Саветовалишту за дијабетес ДЗ у Грачаници

Саветовалиште за дијабетес при Дому здравља у Грачаници од недавно је определило среду да буде дан отворених врата за пацијенте који болују од ове хроничне болести, али и све оне који су у ризику од оболевања.

Координатор Саветовалишта за дијабетес Дома здравља у Грачаници Влада Петковић истакао је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, да ово Саветовалиште постоји како би дијабетичарима пружили неопходну помоћ и информације и на тај начин им олакшали живот.

„Ми свакодневно имамо велики број пацијената који нам се обраћају за помоћ, па смо из тог разлога одабрали да среда буде дан, када путем телефона или лично наши пацијенти могу да закажу термин и код нас добију сваки вид едукације и одговоре на сва питања о дијабетесу“.

 „Желим још једном да подсетим на чињеницу да нерегулисани дијабетес може изазвати бројне проблеме код оболелих људи и низ других хроничних обољења“, рекао је Петковић и истакао да дијабетичари и даље, због актуелне забране на административним прелазима, веома тешко долазе до своје терапије што им отежава свакодневни живот, а само један дан без терапије ову категорију болесника доводи у животну опасност.

Нездрава исхрана, смањена физичка активност, стрес али и наследни фактор главни су фактори ризика за обољевање од дијабетеса, а поражавајућа је чињеница да све млађи људи оболевају од дијабетеса и последњих година то је постао проблем на глобалном нивоу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон