Косово

„Српска солидарност“ даривала породиље и бебе рођене током празника на Косову

У породилиштима у српским срединама на Косову и Метохији рођено је 14 беба, током ускршњих празника, за које су у хуманитарној организацији „Српска солидарност“ обезбедили пригодне пакете за прве дане боравка кући по напуштању болнице, а њиховим мајкама даривали по 100 евра.

Из „Српске солидарности“ су саопштили да су  акцију „Васкрсло Косово и Метохија“ успешно реализовали шести пут за редом, и да су даривали породиље и бебе у сва три породилишта у српским срединама на КиМ.

„Као и претходних година за Васкршње празнике обишли смо сва три породилишта: у Пасјану, Грачаници и Косовској Митровици. У жељи да пружимо подршку храбрим мамама које су током Васкрса донеле на свет нове мале чуваре Косова и Метохије, чланови наше организације су им даривали новчане донације као и пригодне пакете за бебе“, изјавио је Бранко Антић, из хуманитарне организације.

У пакетима за бебе су пелене, бодићи, козметика и остала беби опрема. Од 14 беба шест је током Ускрса рођено у Пасјану, две у Грачаници и шест у Косовској Митровици.

Хуманитарци „Српске солидарности“ су породиљама пренели да с’обзиром на све теже животне околности, скромним доприносом желе да им поруче да нису саме, да мисле на њих и да се од srcа радују свакој беби која се роди на КиМ.

Бранко Антић се захвалио свим донаторима који су учествовали у акцији и најављује да „Српска солидарност“ наставља са новим видовима помоћи Србима на КиМ, те да су сви који су заинтересовани да пруже подршку добродошли.

Жиро рачун за динарске уплате: 340-11013053-38

Пејпал: srpskasolidarnost@gmail.com

Инструкције за уплате на девизни рачун:

Валута (ЕУР,$,ЦХФ, ЦАД) Свифт код: ГИБАРС22

ИБАН: РС35340000001101305338

Име: Српска солидарност

Адреса: Београд, Скерлићева 12

Подршку можете пружити и слањем СМС-а на хуманитарни број 1389.

НАШЕ МАЛО ЈЕ НЕКОМЕ МНОГО!

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон