Косово

Српска лист: Најоштрије осуђујемо срамну одлуку режима Куртија да забрани патријарху Порфирију да дође у свој дом

Српска листа најоштрије осуђује срамну и неразумну одлуку режима Аљбина Куртија да забрани патријарху српском господину Порфирију да дође у свој дом, у Пећку Патријаршију на Косову и Метохију, као и седморици владика који су били са њим, а који су по вишевековној традицији требали да започну редовни Сабор Српске православне цркве у свом седишту, наводи се у саопштењу Српске листе.

 Ова одлука је још једна у низу са циљем прогона и забране свега српског на Косову и Метохији пред очима међународне заједнице која је врло агилна и бучна када треба бранити права Албанаца. Данас ћуте и не проговарају на ово срамно антицивилизацијско понашање Куртија у 21. веку. 

 Након што су забранили Србима на Косову и Метохији лечење, храну, спортске и културне догађаје, штампу, ћирилицу, динар, сада је на ред дошла и забрана да се чују речи утехе и окрепљења од патријарха српског Порфирија који је увек у својим беседама позивао на мир, суживот, толеранцију и међусобно поштовање. Поставља се питање шта је следеће што ће Курти урадити против српског народа пред очима земаља Квинте, Европске уније, Еулекса, Унмика и Кфора, који ће прећутати и дозволити да се Срби и даље малтретирају и понижавају, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон