КосовоНасловна

Српска листа: Бруталан упад у канцеларије општине Гора извршен по налогу Аљбина Куртија

Брутални упад до зуба наоружаних Куртијевих припаднима специјалне јединице у канцеларије општине Гора извршен је на директном налогу Аљбина Куртија и са циљем застрашивања неалбанаца, а пре свега Горанаца који живе у овој општини, наводи се у саопштењу Српске листе.

 Блокирање читавог села у коме у миру живе Горанци уз демонстрацију силе изазвао је узнемирање наше браће из горанског народа у Драгашу али и узнемирење свих Горанаца ма где да они живе. И послужило је Куртијевим посилнима Свечли и Краснићију да се иживљавају над мирним и поштеним грађанима из Горе. 

Етничко чишћење свих који воле државу Србију је план режима у Приштини и начин на који они доживљавају мултиетничност на овим просторима. Хиљаде породица у општини Гора је угрожено због овог каубојског упада и то мора бити аларм за реакцију међународне заједнице која напокон мора да стане на крај овом зулуму.

Курти чини све да побегне од дијалога и верује да ће етничким чишћењем Косова и Метохије од Срба и осталих неалбанаца успети у намери да реши сва питања и проблеме који су морали и који ће морати бити део дијалога.

 Како се истиче у саопштењу, сво деловање Аљбина Куртија је оно што је наш народ више пута доживео на овим просторима од разних окупатора, али је на крају резултат увек био исти, и Срби и Горанци и сви други народи су опстајали и остајали а окупатори су били поражени. 

Након што су Куртијеви министри показали “надљуску храброст” у борби са билбордом у Звечану и слали поруку да ће трагови Србије нестати, желимо да им поручимо да је сваки Србин на Косову и Метохији уједно и траг Србије на овим просторима, а уједно и семе из ког ће једног дана сванути слобода и крај окупације.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон