ВестиКосово

Српска листа: Етнички мотивисани напади на Србе на Косову и Метохији нису пропаганда већ сурова реалност

Константно институционално насиље и етнички мотивисани напади на Србе на Косову и Метохији нису пропаганда већ нажалост сурова реалност коју живи наш народ под режимом Аљбина Куртија, чија је опсесија прогон Срба са Косова и Метохије дошла до те мере да је занемарио потребе самих Албанаца који су гласали за њега – наводи у саопштењу Српска листа. 

 Свој мандат Курти обележава податком да се над Србима догодило више од 500 етнички мотивисаних напада, од тога добар део директно од стране припадника косовских институција, полицијских и свих осталих, те да је за време његове страховладе на рукама припадника косовске полиције и косовских безбедносних снага крв Срба и српских дечака и младића, попут Стефана и Милоша Стојановића из Готовуше, који су упуцани на Бадњи дан.

 То су нажалост чињенице које Курти жели да својим лажима и пропагандом замаскира, а себе и његов режим представи на другачији, лепши начин, а то чини из два врло јасна разлога, како би оправдао отимање српске приватне земље и милитаризацију севера, али и сво насиље које се континуирано спроводи над српским народом. 

 Аљбин Курти је успоставио својеврсни криминални круг за прогон и угњетавање Срба. 

 То се најбоље види на примеру Срећка Софронијевића. Куртијеве фаланге су прво пуцали у њега без икаквог основа и разлога и нанели му тешке телесне повреде, након тога нико није спровео истрагу и утврдио одговорност оних који су пуцали у грађанина и цивила, а кад су схватили да ни то није било довољно да Срећко напусти Косово и Метохију, онда су га пред породицом ухапсили и до данас га држе у притвору. 

 Ту су и примери часних Срба који нису хтели да продају очевину и дедовину, па су након две деценије проглашени ратним злочинцима и без икаквих доказа се држе у казаматима широм Косова и Метохије. 

 Примера попут ових је на десетине и стотине, и они су реалан и суров живот који живе Срби због Куртијевог режима, а не пропаганда било кога. 

Са друге стране Курти може да затражи статистику од свог потрчка Свечле, па да види да је регион Севера док су у полицији били Срби имао најмање почињених кривичних дела, а највише расветљених од свих региона на Косову и Метохији – наводи Српска листа. 

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон