Вести

КП: Једна особа испитана у вези скрнављења старог гробља у Косовској Митровици

Једна особа испитана је у вези случаја скрнављења старог православног гробља у Косовској Митровици, саопштено је из Косовске полиције.

У полицијском извештају је још једном потврђено да је јуче полицији достављена пријава грађана да је током радова које је изводила “једна компанија”, оштећено више гробова.

“Подносилац жалбе је обавестио да је током радова једне компаније на тој локацији оштећено неколико гробова. Као осумњичени испитан је мушкарац, грађанин Косова. Одлуком тужиоца предмет иде у редовну процедуру” наведено је у извештају.

Подсетимо, крчећи пут ка напуштеним албанским кућама претходних дана, тешка механизација за сада неименованог извођача радова, прекопала део старог Суводолског гробља, због чега је група грађана на челу са некадашњим председником Основног суда у Северној Митровици Николом Кабашићем, поднела јуче кривичну пријаву овој правосудној инстанци. Након тога, полицијска и форензичка екипа изашле су на терен. Општинска инспекција убрзо је на месту извођења радова поставила траку и забранила даље радове.

Градоначелник Општине Северна Митровица Ерден Атић рекао је да пројекат у оквиру ког се изводе ови радови, није општински, већ да га реализује косовско Министарство за инфраструктуру. Пут је пробијен како би се стигло до напуштених албанских кућа чија је реконструкција недавно почела у оквиру најављеног програма повратка Албанаца у несеља Брђани и Микронасеље.

Извор: Радио Косовска Митровица

Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон