Косово

Српска листа: Крајње је време да међународна заједница оштрије реагује

Упркос апелима међународних представника и јасне осуде одлуке о забрани динара и упада у српске институције на Косову и Метохији, Куртијеви полицајци попут разбојника данас су упали у просторије Поште Србије у метохијском селу Гораждевац, у општини Пећ, малтретирали и застрашивали запослене раднике поште али и представнике медија – наводи се у саопштењу Српске листе.

Овом срамном чину претходила је превара, карактеристична за отмичаре и криминалце, прво су представнике Пошта Србије контактирали Куртијеви полицајци и позвали их да преузму возило и четири милиона динара које су ови “јунаци” отели од пензионера и прималаца социјалне помоћи пре четири дана. Наравно, након што су се представници Пошта Србије појавили, уместо да им се врати новац и возило, били су спроведени до просторија Поште у Гораждевцу где су Куртијеви специјалци извршили преметачину и отели компјутере и документацију.

Ако се узме у обзир чињеница са су данас на прелазу забранили улазак возила на Косово и Метохију са новцем за пензионере и социјално угрожене грађане више је него очигледно да режим Аљбина Куртија не одустаје од плана да изврши притисак на наш народ са циљем његовог прогона са својих вековних огњишта.

Крајње је време да међународна заједница оштрије реагује на овакво понашање Аљбина Куртија који жели да протера све Србе са ових простора. КФОР и Еулекс као легалне формације морају да стану у заштиту српског народа јер је њихова обавеза на основу мандата који имају да обезбеде мир и сигурност за све грађане, тако уместо реклама о вашој посвећености миру и безбедности грађана нека уследе конкретне акције којима би се зауставило малтретирање и институционално насиље према нашем народу.

Изјаве Куртијевог потрчка Ненада Рашића, нећемо коментарисати. Он је тренутно у процесу где мора доказати да је већи Албанац од осталих Албанаца како би оправдао новац који добија као Куртијев министар за кога ниједан Србин није гласао или што би наш народ рекао да покаже свима колики је одрод! – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон