Косово

Српска листа: Куртијев долазак на север уз параполицијске формације има за циљ дестабилизацију ситуације

Парадирање Аљбина Куртија уз више десетина возила и стотину до зуба наоружаних албанских специјалаца по северу Косова и Метохије узнемирио је Србе на Косову и Метохији који су са гнушањем посматрали овај игроказ наводи у саопштењу Српска листа.

Куртијев долазак на север уз параполицијске формације има за циљ дестабилизацију ситуације на терену и изазивање тензија. Више је него јасно да је својим доласком желео да испровоцира реакцију српског народа и себе представи као жртву како би зарадио још који политички поен или глас за предстојеће изборе.

Након ове циркуске представе очигледно уплашени Курти је као и сви окупатори отишао назад, а ми остали на северу Косова и Метохије као своји на своме јер је ово наша земља, наши градови и општине. Очекујемо да ће надлежне службе дезинфиковати улице којима се он кретао и тиме заштити здравље наших грађана.

Захтевамо да надлежне међународне организације реагују на ову очигледну провокацију и захтевају од свог пулена да престане да угњетава српски народ, који је овог пута показао изузетну суздржаност и трпељивост – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон