ВестиКосовоНасловна

Вучић и Курти у Бриселу, одвојени састанци са европским званичницима

Председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти иду у Брисел, где ће на одвојеним састанцима разговарати са европским званичницима који посредују у дијалогу Београда и Приштине. Предвиђено је да састанци почну у 14 часова.

Према најавама из Брисела, данас неће бити дијалога Београда и Приштине, већ ће се Александар Вучић и Аљбин Курти одвојено састати са европским званичницима.

Предвиђено је да Вучић и Курти разговарају са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом, специјалним представником за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и званичницима из Немачке, Француске и Италије.

Уочи одласка у Брисел, председник Вучић је рекао за РТС да је велика петорка била у Београду и да смо спремни да разговарамо. Куцају на отворена врата када је Београд у питању, неће бити лако, нема лепог састанка у Бриселу, нагласио је Вучић.

Коментаришући поруку из Приштине да су прихватили европски предлог, Вучић указује да су то прихватили као базу, али да су „трикови у детаљима“. Рекли су да ЗСО није тема, ако то није тема – не знам шта је, рекао је Вучић.

Портпарол Европске уније Петер Стано саопштио је да је планирано да састанци почну у 14 часова. Није познато којим ће састанком почети данашњи разговори у Бриселу.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон