Косово

Српска листа: Наставља се прогон свих оних који се противе режиму Куртија

Са преко 500 етнички мотивисаних напада на Србе и остале неалбанце на Косову и Метохији режим Аљбина Куртија наставља прогон Срба, Бошњака, Горанаца, Рома… свих оних који се противе његовој страховлади и желе у миру да живе на овим просторима, наводи се у саопштењу Српске листе.

Свега пар дана након пребијања младића у центру Косовске Митровице, још двојица српских младића су пребијена у насељу Бошњачка махала у Косовској Митровици. Паралелно са овим нападом на прелазу Брњак за наводни ратни злочин ухапшен је и Бошњак Ј.Ш. под оптужбама за наводни ратни злочин иако породица, пријатељи и сви који га знају потврђују да Ј.Ш. никада није био део ратних дешавања нити оружаних или полицијских снага. 

За све то време нема реакције међународних представника, који су са друге стране више него спремни, хитри и ажурни да реагују ако се на информативни разговор позову Албанци који су били део ратних дешавања 1998/1999 године. 

Са преко 500 етнички мотивисаних напада Курти је поставио стандард где је насиље над Србима међународним представницима и мисијама постала нормална ствар, као и њихово ћутање.

Овај прогон долази као одговор на дипломатску иницијативу Београда, те се Курти према нашем народу понаша као отмичар који малтретира таоце које држи на нишану својих параполицијских јединица које ових дана постављају камере којима је укинута приватност нашим грађанима.

А када говоримо о камерама да подсетимо представнике косовске полиције који их ових дана рекламирају као средство у борби против криминала да је у многим случајевима било и камера, и сведока али да чак и ако се неки Албанац ухапси за то дело никада не буде осуђен. Па тако имамо све доказе за покушај убиства Милоша и Стефана Стојановића у Готовуши на Бадњи дан па годину и по дана чекамо судски епилог и пресуду. Да подсетимо косовске званичнике да на Бистричком мосту где је изграђена нелегална база такође има камера, да су на том месту са камерама у више наврата упуцавани Срби, али те камере нису помогле да се ти криминалци у униформама процесуирају и да их суд казни.

Толико и камерама, правима Срба и других неалбанаца на овом оваквом Косову и са оваквим режимом Аљбина Куртија. Међународне представнике у овом саопштењу нећемо позивати да реагују, они за српске вапаје нису надлежни, нити су заинтересовани за угњетавање Срба и других неалбанаца, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон