Косово

Српска листа: Рашићу Срби нису дали ниједан глас, нема легитимитет да говори о ЗСО

Ко си ти Ненаде Рашићу? Ко је гласао за тебе? На којим изборима? Ко је теби дао овлашћење да говориш у име Срба? Ко теби верује? Кога ти представљаш? Чијим интересима служиш? Кога занима твоје мишљење кад си то само Куртијев потрчко и никада нећеш бити представник српског народа? – наводи се у саопштењу Српске листе.

Кад човек нема образа и части, Бога се не плаши а људи не стиди,  попут Ненада Рашића, онда се од њега може очекивати све па и то да умисли да је представник српског народа.

Зато, желимо да га подсетимо да је до функције министра дошао као избор Аљбина Куртија а не српског народа. Ниједан посланик никада није гласао за његов избор што је била уставна обавеза. 

Подсећамо јавност да Рашићу Срби нису дали нити један глас, као и да у парламенту у Приштини нема ниједног посланика, што значи да нема апсолутно никакав легитимитет да говори о Заједници српских општина или о положају српског народа, посебно јер је део режима који чини све да Србима сваког дана буде све горе.

Док се Србима ускраћују сва права, забрањују српски производи и лекови, отима имовина, угледни Срби хапсе без доказа и пребијају од стране Куртијевог режима, Рашић пије кафу са Аљбином Куртијем и очигледно одобрава такве поступке. 

Да подсетимо да је слика његове политике његов пулен Радоица Радомировић који са својим пајтосима терорише српски народ и подстрекава их на извршење кривичних дела у општини Лепосавић. Такав Рашић, који је својевремено Заједницу српских општина, која треба да буде кровна институција српског народа, називао Заједницом џивџана. 

Због свега наведеног Куртијев министар Рашић је политички одбачен од српског народа и то ниједна Куртијева функција неће променити – наводи се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон