Косово

Српска листа: Режим Аљбина Куртија чини све како би се доказао и оправдао подршку коју добија

У предворје гласања о чланству Косова у Савету Европе режим Аљбина Куртија чини све како би се доказао и оправдао подршку коју добија, тако је у том смислу ухапшен Срећко Софронијевић и без икаквог доказа му је одређен притвор, њему, а не онима који су га за мало убили 2021. године, а након тога његове фаланге су крвнички претукле Владана Стевановића у селу Бубе, у општини Зубин Поток, наводи се у саопштењу Српске листе.

Ово су најбољи и најсвежији примери како се поштују права и слободе српског народа на Косову и Метохији, а уједно најбоље осликавају колико се међународни представници старају о положају српског народа на Косову и Метохији. 

Да иронија буде већа евентуално чланство Косова под покровитељством ментора косовске независности би у Савет Европе увело “нове вредности” попут дозвољеног угњетавања српског народа, хапшење и пребијање без икаквог основа као редован полицијски посао, отимање земље од Срба без икаквог легалног поступка, те укидање права на лечење, храну, штампу, спортске и културне догађаје једном народу на тлу Европе у 21. веку од стране режима у Приштини.

Зато, нажалост наши апели међународним представницима и организацијама које су одговорне за мир и безбедност на Косову и Метохији остају без одговара. Аљбин Курти их је својим чињењем навикао да је нормално угњетавати Србе, а они њега навикли на ћутање и одобравање. Зато српски народ у неке међународне представнике гледа као на саучеснике у прогону и угрожавања основних људских права, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон