Косово

Српска листа: Режим Аљбина Куртија враћа нас у најтамније дане из прошлости

Чекајући да представници међународне заједнице коначно конкретно делују, и анемична саопштења са “позивима обема странама!?” замене конкретним мерама и одлукама због кршења права српског народа и Српске православне цркве на Косову и Метохији режим Аљбина Куртија наставља са прогоном Срба и кршењем основних људских, верских и грађанских права враћајући нас у најтамније дане из прошлости, наводи се у саопштењу Српске листе.

Тако је јуче забранио посету патријарху а данас онемогућио да тим прослављеног српског глумца Ненада Јездића са опремом уђе на Косово и Метохији, те господин Јездић изведе и представу “Књига о Милутину” у организацији Културног центра у Косовској Митровици. 

Питамо се докле иде лудило званичне Приштине исто колико нас занима докле ће више ћутати међународни представници и амбасадори Квинте на ово угњетавање нашег народа. Желимо да будемо врло јасни, српски народ ћутање међународних представника на кршења права нашег народа доживљава као вид саучестништва и то је нешто што никакве кампање и промо активности неће променити. 

А што се режима у Приштини тиче, није први пут да је неки режим Србима забрањивао веру, културу, традицију, лечење, образовање, живот… али историја, као учитељица живота треба да буде наук свима, и подсети како су се ти режими распадали због своје злобе и зла које су чинили нашем народу, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон