Косово

Српска листа: Серија напада на Србе настављена је подметањем пожара у помоћном објекту породице Дончић у Клини

Серија напада на Србе настављена је након напада на свештеника Српске православне цркве у Призрену подметањем пожара у помоћном објекту породице Љубише Дончића у Клини. Читав објекат и све у њему је изгорело – наводи у саопштењу Српска листа. 

Срећом, ватра се није проширила на дом породице Дончић, јер у тренутку подметања пожара нису били у њој и не би могли да зауставе ватрену стихију. 

Имајући у виду чињеницу да се породица Дончић бави пољопривредом и да су изгореле све бале сена, овим пироманским чином угрожава се њихова егзистенција, а уједно најдиректније прети њиховом опстанку и физичкој безбедности. 

Понављамо чињеницу да је број етнички мотивисаних напада сваког месеца све већи од када је Куртијев режим на власти, као и да ниједан напад на Србе не добија судски епилог те су злочинци тиме охрабрени да наставље са угњетавањем Срба. 

Захтевамо од међународних представника да реагују. Да прекину атмосферу линча којом је изложено све што је српско, и спрече Куртија у намери да протера Србе са вековних огњишта – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон