Косово

Српска листа: Срамно, непрофесионално, недопустиво и нељудско понашање косовске полиције

Реагујући на насиље које су доживела два малолетника синоћ у Лепосавићу од стране косовске полиције Српска листа је саопштила да је терорисање српске деце од стране Куртијевих параполицијских јединица је срамно, непрофесионално, недопустиво и нељудско понашање, које изазива најоштрију осуду српског народа на Косову и Метохији, а која би морала да изазове реакцију и међународне заједнице која се недавно хвалила успесима овакавог косовског друштва које су, по сопственом признању, подржали у претходним годинама. 

 “Напади на српску децу, уз употребу сузавца, претњу оружјем и психо-физичко злостављање је део институционалне репресије режима у Приштини чији је план прогон свега српског и стицање јефтиних политичких поена код албанског становништва којем осим мржње према Србима Курти ништа други није пружио за три године”, наводи се у саопштењу Српске листе. 

 Српска листа захтева од међународних безбедносних снага, да престану да буду неми посматрачи злостављања српског народа и сервис који реагује искључиво на позиве косовских институција, већ, како се истиче у саопштењу, да се активно укључе у обезбеђивању мира и сигурности свим грађанима, па и нашем народу на Косову и Метохији чија се права свакога дана крше од стране режима у Приштини.

“Апсолутно је недопустиво да се над Србима спроводи репресија без икаквог повода, и немо посматра како Срби напуштају своја вековна огњишта. Исто тако очекујемо од међународних представника да се активније укључе и врше директан надзор над радом косовске полиције која спроводи огољено насиље над Србима”, наглашава се у саопштењу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон