ВестиКосовоНасловна

Српска листа: У име српског народа тражимо да се одговорни над Србима пронађу

На данашњи дан сећамо се једног од монструозних терористичких злочина на Косову и Метохији у којима су страдали Срби и тражимо да се одговорни коначно пронађу и казне за своје недело!

Пре тачно 23 године је у Ливадицама код Подујева, убијено 12 Срба и Српкиња а повређено 43. 

Напад је извршен услед експлозије мине која је била подметнута испод моста на магистралном путу и активирана када је наишао аутобус “Ниш експреса” са расељеним Србима. Аутобус је био део конвоја који су обезбеђивале међународне снаге КФОР-а. 

На овај свиреп и подмукао начин убијени су Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Вељко Стакић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић, Драган Вукотић.

Међу 12 невиних Срба и Српкиња тога дана убијен је са својим родитељима Снежаном и Небојшом, и Данило Цокић, који је у том тренутку имао свега две године.

Нажалост, једини осумњичени је након пар година проведених иза решетака волшебно пуштен на слободу “услед недостатка доказа” како је то саопштио Врховни суд Косова, а овај случај, заједно са другим злочинима над Србима који су се десили у присуству међународних полицијских и војних снага, попут убиства и рањавање деце на реци Бистрици, убиство српских жетелаца у Старом Грацком, као и убиство породице Столић је остао нерасветљен.

У име српског народа на Косову и Метохији тражимо да се одговорни за злочине над Србима најхитније пронађу и казне јер је то једини начин да се пошаље порука да је насиље неприхватљиво, да злочини не застаревају, и да се не би 25 година од сукоба и данас наставио прогон и напади на  Србе, Српску Православну Цркву и њихову имовину.

Извор : Српска Листа

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон