Косово

Вујичић: „Слобода на КиМ је најскупља реч“

Председница Скупштинског одбора за Косово и Метохију, Данијела Вујичић, је поводом годину дана од једностране одлуке власти у Приштини да забрани трговину српском робом, рекла да је „слободно кретање људи, робе, услуга, капитала је забрањено на КиМ“.

„Годину дана је од антицивилизацијске одлуке о забрани увоза српске робе на Косову и Метохији и причињене штете до сада, од 210 милиона евра. Губитак људских права и слобода су речи које су под влашћу Аљбина Куртија са највишим порастом употребе судећи по њиховој свакодневној примени над српским народом на тлу Европе.

Ово је други пут за пет година како имамо забрану српске робе од стране Приштине. Први пут за време (бившег председника тзв. владе Косова Рамуша Харадинаја ) у трајању од две године увозом таксе од 100 одсто на српску робу.

Слободно кретање људи, робе, услуга, капитала је забрањено на КиМ. Слобода на КиМ је најскупља реч јер се антицивилизацијске одлуке третирају као цивилизацијске тековине.

Ова као и свака друга одлука погубна по опстанак Српског народа на КиМ је наставак етничког чишћења. Пред генератором сукоба и насиља на КиМ ћуте инспиратори из међународне заједнице који најдиректније подржавају терор који за циљ има етнички чисто КиМ.

Укидањем права на српску робу, на писмо, на глас, право на лечење, на плате, пензије, социјална давања, право да буде информисан, право на људске и верске слободе је преседан пред којим свет ћути јер је ваљда тешко у случају Срба стати на страну правде пред лакоћом дуплих аршина неправде“, саопштила је Вујичић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон