Косово

Српска листа: Захтевамо да се Лазар и сви остали невино ухапшени Срби пусте на слободу

Док неке чланице Европске уније врше притисак да се Куртију укину санкције, он свакога дана наставља да врши терор над српским народом на Косову и Метохији, тако је јуче у поподневним часовима без икаквог разлога ухапшен Србин Лазар. Д из Звечана, цариник на прелазу Рудница – наводи се у саопштењу Српске листе. 

Лазар је у Звечану и околини познат као частан човек који је био спреман да помогне свима без обзира на националност а не као неко ко треба да буде хапшен и малтретиран. 

 Ово хапшење Куртијев режим доводи у везу са протестом грађана због насилниг уласка нелегалних и нелегитимних градоначелника у зграду општине Звечан али у исто време нико од оних који је тог дана без упозорења и законског основа пуцао да убије Драгишу Гаљка није приведен, као што није нико осуђен за покушаје убиства Срба на Бистричком мосту или спрске деце из Готовуше на Бадњи дан. 

 Поставља се питање, ако се хапсе невини Срби, протерују читаве српске породице, укида платни промет, забрањује допремање хране и лекова, затварају српске банке и институције… чиме је то Курти заслужио укидање санкција? Или је можда све то урадио уз подршку оних истих који би да му укину санкције и тиме избришу одговорност за недела над Србима. 

 Захтевамо да се Лазар и сви остали невино ухапшени Срби пусте на слободу, и са слободе бране од лажних оптужби а не да чаме у приштинским казаматима широм Косова и Метохије – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон