КосовоНасловна

Стано: Вучић и Курти позвани у Брисел, без заједничког састанка са представницима ЕУ

Председник Србије Александар Вучић и председник владе у Приштини Аљбин Курти позвани су на разговоре у Брисел који ће бити одржани на маргинама самита лидера ЕУ крајем недеље, изјавио је портпарол ЕУ Петер Стано, јавља РТС.

Стано није могао да потврди тачно време састанка, а извори РТС-а наводе да би Вучић и Курти требало да имају одвојене разговоре са представницима ЕУ, без заједничког састанка у четвртак.

Према речима Стана, разговори специјалног представника Лајчака у Београду и Приштини током викенда били су фокусирани на то како унапредити имплементацију Охридског споразума, јер ,,нема планова да се он замени“.

,,Разговарано је о различитим предлозима и идејама од којих су неки од у писаној форми и ти разговори ће се наставити. То укључује модеран европски предлог статута Заједнице општина са српском већином“,рекао је портпарол ЕУ

,,Очекујемо брзу акцију страна како би показале да су посвећене наставку процеса нормализације, испуњавањем својих обавеза из дијалога и из Споразума о путу ка нормализацији, као и свих претходних споразума, без предуслова или одлагања“, поручио је Стано

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон