KosovoNaslovna

Stano: Vučić i Kurti pozvani u Brisel, bez zajedničkog sastanka sa predstavnicima EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik vlade u Prištini Aljbin Kurti pozvani su na razgovore u Brisel koji će biti održani na marginama samita lidera EU krajem nedelje, izjavio je portparol EU Peter Stano, javlja RTS.

Stano nije mogao da potvrdi tačno vreme sastanka, a izvori RTS-a navode da bi Vučić i Kurti trebalo da imaju odvojene razgovore sa predstavnicima EU, bez zajedničkog sastanka u četvrtak.

Prema rečima Stana, razgovori specijalnog predstavnika Lajčaka u Beogradu i Prištini tokom vikenda bili su fokusirani na to kako unaprediti implementaciju Ohridskog sporazuma, jer ,,nema planova da se on zameni“.

,,Razgovarano je o različitim predlozima i idejama od kojih su neki od u pisanoj formi i ti razgovori će se nastaviti. To uključuje moderan evropski predlog statuta Zajednice opština sa srpskom većinom“,rekao je portparol EU

,,Očekujemo brzu akciju strana kako bi pokazale da su posvećene nastavku procesa normalizacije, ispunjavanjem svojih obaveza iz dijaloga i iz Sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i svih prethodnih sporazuma, bez preduslova ili odlaganja“, poručio je Stano

Izvor: RTS

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button