Косово

Старовић: Гласање у ПС СЕ представља сумрак међународног права

Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић изјавио је за ТВ Мост да гласање у Парламентарној скупштини Савета Европе представља сумрак међународног права, а уздрмани су, како каже, и сами темељи на којима је заснована та паневропска организација.

Старовић наводи да гласање није било неочекивано, знајући да већина делегата у ПС СЕ долази из држава које су раније признале једнострану независнот Косова.

“Вреди приметити, када говоримо о том броју гласова који јесте чинио јуче ту неопходну двотрећинску већину, да се ипак ради о 131 посланику који се тако изјаснио од укупно 306 делегата који имају право гласа у ПС СЕ што мени говори о томе да један не мали број посланика, који има обавезу да се придржава става својих држава и политичких партија, ипак негде и није желео лично да учествује у свему томе. Резултат је такав какав смо јуче чули, то није крај процедуре и оно што нас очекује половином маја месеца јесте коначно изјашњавање Комитета министара СЕ”, каже Старовић за ТВ Мост.

Истиче да је интезивна борба оно што нама преостаје.

“Та интензивна, неодустајна борба коју ћемо водити свакога дана како бисмо убедили оне који нису на нашој страни да би се у новом случају радило о једном огромном преседану, а као и сваки пут ти преседани у међународном јавном праву се покушавају преломити преко леђа српског народа и Републике Србије”, наводи он.

Како каже, сигуран је да ће држава Србија имати веома одлучан озбиљан и снажан одговор.

“Историја нас учи томе да се више пута дешавало да вас неко ко је снажнији И моћнији од вас порази, не бито било први пут, али нико вас не може понизити до вас самих. Сигуран сам да Република Србија неће пристати на то да сама себе порази”, рекао је Старовић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон