Косово

Суниог: Са представницима КБЦ и школе у Северној Митровици о некоординисаној одлуци ЦБК

Амбасадор Европске уније на Косову Томаш Суниог посетио је данас Северну Мировицу, где је разговарао са представницима Клиничко-болничког центра и школе “Свети Сава” о изазовима са којима се суочавају након одлуке Централне банке Косова којом се забрањује употреба динара, а која, како је указао – није унапред саопштена онима које погађа. Амбасадор ЕУ се састао и са представницима компаније МТС.

“Састали смо се са представницима Клиничко-болничког центра и школе ‘Свети Сава’ у Северној Митровици и разговарали о оперативним изазовима са којима се суочавају након Уредбе Централне банке о готовинском пословању, некоординисане одлуке, која није унапред саопштена погођеном становништву”, нагласио је Суниог на друштвеној мрежи “X”.

Суниог се састао и са представницима МТС-а, како би се упознао са изазовима и будућим плановима компаније.

“Сео сам се и са представницима МТС д.о.о. да се дотакнемо тренутних оперативних изазова и будућих развојних планова. Добро је упознати представнике компаније која пружа телекомуникационе услуге десетинама хиљада људи као резултат Дијалога који води ЕУ”, навео је Суниог.

Амбасадор је за крај посете Северној Митровици отворио изложбу акварела Александре Здравковић.

“Завршавајући посету Северној Митровици, отворио сам изложбу ‘Носталгија’ у нашој кући Европе – колекцију од 15 експресивних цртежа акварела Александре Здравковић који приказују фасцинантну архитектонску историју Северне Митровице и општина Звечан”, поручио је Суниог.

Извор: Косово Онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон