КосовоЛокалнеНасловна

Суви До: Случај пљачке куће Илића – још један вид притиска на становништво

У Сувом Долу код Липљана обијена је и опљачкана кућа Петра Илића. У кући је извршена преметачина и причињена велика материјална штета, док је власник, због супруге која је оперисана у Београду, био одсутан пар дана.

Кућа породице Илић у Сувом Долу обијена је и опљачкана док је власник био одсутан због болест супруге. Власник истиче да је ово ко зна који пут да се у одсуству домаћина дешавају вандалства и да сматра да би полиција морала да ревносније поступа у откривању починилаца.

„Позвао ме је комшија и рекао је да ми је кућа обијена, врата су отворена, рекао сам му да не улази. Јавио сам командиру полицијске станице у Грачаници, послао је патролу, они су извршили увиђај. Била је општа преметачина, као да је негде на ратишту, па би било мање. Супруга је дијабетичар и апарата за мерење крви који се налазио у кући више нема, нестало је нешто новца. Ово није први случај у Сувом Долу, много пута се то десило. Верујем да полиција има списак о овим догађањима и има вероватно потенцијалне извршитеље, надам се да ће полиција идентификовати починитеље и извести пред лицем правде. Ово је једна врста притиска, што подстиче исељавање становништва са ових простора. Ја сам овде рођен, овде сам одрастао, овде ћу и остати, не намеравам да напустим ове просторе“, рекао је Петар Илић, власник домаћинства.

Већина мештана Сувог Дола није хтела пред камере, али истичу да је оваква ситуација постала неподношљива.

Случај је пријављен Косовској полицији која је извршла увиђај, а власник истиче да се нада да ће починиоци бити откривени и приведени правди, али и да би веће присуство полиције на терену спречило готово свакодневна вандалства.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон