КултураНасловна

Телевизијска премијера документарно-играног филма „Лутка“

Телевизијска премијера документарно-играног филма „Лутка“ који су направили и за публику припремили чланови драмске групе Дома културе „Грачаница“ АП „Јанићије Поповић“ биће одржана у суботу 13. јануара 2024. године у 18:30 часова на РТВ Пулс. 

У филму „Лутка“ деца из Грачанице и околине објашњавају шта је то луткарство. Главни јунак филма је дечак, Страхиња Стојковић који добија позив да учествује на радионицу луткарства, што он одбија јер по његовом мишљењу „луткама треба да се играју девојчице“ и ту своју намеру саопштава својим пријатељима, који му говоре да су то другачије лутке, а затим објашњавају какве све врсте лутака постоје. Они успевају да заинтересују дечака за луткарску позоришну уметност и сви заједно одлазе у Позориште лутака Ниш и луткарске сцене где се деца поистовећују са ликовима које виде и где се развија та велика љубав према позоришту још од малих ногу. 

„Љубав према позоришту се развија још од малих ногу. Нема бољег места за то од луткарске сцене, јер се ту деца поистовећују са ликовима које виде. Ту су и најразличитији предмети које глумци оживљавају. У луткарском позоришту је све могуће – да сте истовремено и одрастао човек и дете које се непрекидно игра. Како изгеда играти у луткарској представи и како се развија љубав према позоришту још од малих ногу видећете у филму“ – порука је чланова АП „Јанићије Поповић“.

 У филму учествују: Хелена Поповић, Дуња Живић, Наталија Јосифовић, Тијана Петровић, Огњен Јовановић, Мила Младеновић, Тијана Митић, Мила Воргучић, Данило Миловановић, Софија Петровић, Страхиња Стојковић, Јелена Ђорђевић, Срђан Миљковић, Драгана Бреза

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон