КосовоНасловна

Тројица Срба ухапшених у Бањској остају у притвору; Васић: Нисам упознат са том информацијом

Апелациони суд у Приштини одбио је као неосноване жалбе бранилаца тројице Срба ухапшених током оружаних сукоба у Бањској прошлог месеца, на одлуку суда о одређивању једномесечног притвора.

„Одбијају се као неосноване жалбе бранилаца окривљених Владимира Толића, адвоката Милоша Делевића, Благоја Спасојевића, адвоката Љубомира Пантовића, Душана Максимовића, адвоката Дејана Васића. Верификоване су пресуде Основног суда у Приштини од 25. 09. 2023. године и од 26. 09. 2023. године“, наводи се у одлуци жалбе, преносе медији у Приштини.

Основни суд у Приштини је 25. септембра 2023. одредио притвор осумњиченом Владимиру Толићу, док је дан касније притвор одређен још двојици осумњичених, Благоју Спасојевићу и Душану Максимовићу. 

14:26 – Васић: Нисам упознат са том информацијом

Адвокат једног од окривљених Дејан Васић, рекао је за Радио Митровица север да није упознат са том информацијом. Додао је и да га не чуди да ће последњи о томе бити обавештен.

Њих у Приштини терете за “тешка дела против уставног поретка и безбедности и извршење терористичких аката, као и кривична дела тешка дела против уставног поретка и безбедности Косова”. 

15:00 – Пантовић: Одлука је очекивана

 Адвокат Љубомир Пантовић је за Т а н ј уг  рекао  да су за његовог клијента, Благоја Спасојевића, као и за Владимира Толића и Душана Максимовића одбијене жалбе о притвору, али и додао да је такав одлука и очекивана, пошто је реч о  ,,тешким делима“.

Основни суд у Приштини је 25. септембра одредио притвор Спасојевићу и Душану Максимовићу, док је иста мера дан раније одређена и Владимиру Толићу, који се на дан изрицања налазио у болници и није било могуће да буде транспортован у суд.

У оружаном сукобу у Бањској животе су изгубили припадник тзв. косовске полиције и тројица Срба.

Извор: РТС, Радио Митровица север, Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон