КосовоНасловна

У Приштини се састали представници Удружења породица несталих и киднапованих Београда и Приштине

Поводом обележавања 27. априла Дана несталих, у Приштини су се састали представници Удружења породица несталих и киднапованих Београда и Приштине. Са скупа су упућени захтеви и препоруке надлежнима да се настави са процесом проналажења несталих и киднапованих који је последњих година скоро у потпуности запостављен.

“Ту смо да још једном пошаљемо апел, да молимо, да тражимо да захтевамо да се узму у памет сви они од којих решавање питања несталих зависи. Како сада иде требаће још стотине година да се још 1600 несталих људи есхумира и идентификује – рекла је Гордана Ђикановић, председница Удружења породица несталих „Косовски страдалници“.

„Долази други мај када је потписано да су се договорили у Бриселу, да ће нам дат неки одговор, на жалост ни један корак нема од тога, од такорећи те године. Ми ћемо данас на неки начин још једном подсетимо оне људе који су се заиста успавали или су само ушли у политику, а никако испунили оно што су обећали да буде -Бајран Ћеркинај, председник ресурног Центра за нестале у Приштини.

Представници Удружења породица несталих упутили су и захтев да се хитно одблокира радна група Београда и Приштине која је основана при Међународном комитету Црвеног крста, како би биле настављене активности на расветљавању судбине свих страдалника. Овом приликом представљена је и заједничка публикација на српском и албанском под називом “Иста нам је бол”.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон