Локалне

Одржана друга редовна седница СО Грачаница

Скупштина Општине Грачаница одржала је другу редовну седницу, на којој је усвојен годишњи финансијски извештај, а на дневном реду били су и извештаји неколико директоријата.

Седницу је водио председавајући Милан Димитријевић, који је на почетку одборнике упознао са Дневним редом. Потом је усвојен записник са прве редовне седнице одржане крајем јануара ове године.

Одборници су потом усвојили Годишњи финансијски извештај који је представио директор за буџет и финансије Славиша Ничић. Он је казао да је почетни буџет износио 8.767.000 евра, а коначни 10.171.000 евра, те да је од тога утрошено 9.318.000 евра и то за: плате и дневнице, робе и услуге, комуналне и капиталне трошкове, тренсфере и субвенције и слично.

Разматран је, а потом и усвојен, предлог оквирног споразума о мултифункционалној међуопштинској сарадњи између шест општина и то: Грачаница, Приштина, Липљан, Обилић, Косово Поље и Подујево, а све у циљу регулисања заједничких проблема грађана и општинских проблема, попут паса луталица, дивљих депонија, инфраструктуре и слично. Тачко је образложио заменик председнице општине за заједнице Љеутрим Ајети.

Усвојен је и Годишњи извештај о раду, Одељења за образовње и културу за 2023. годину који је предствила директорица Бранкица Нићић. Она је одборнике информисала и о завршетку првог и почетку другог полугодишта школске 2023/2024. године.

„Обављамо активности које се односе на одржавање и унапређење процеса образовања у предшколским, основним и средњим школама. Сваке године улажемо у робе и услуге, капиталне пројекте и комуналне услуге и поред тога пуржамо одређену логистичку подршку овим институцијама, спортским организацијама и домовима културе“, рекла је Нићић.

Одборници су усвојили и Годишњи извештај о раду Одељења за економски развој и интеграције, који је образложио директор Небојша Миловановић.

Усвојена је и прелиминарна одлука о покретању пороцедуре за давање општнске непокретне имовине на краткорочно коришћење, која се односи на локалне у Сувом Долу, на предлог председнице општине Грачаница Љиљане Шубарић.

Под тачком разно директорица општинског одељења за урбанизам и планирање Александра Ђекић одговарала је на питања одборника око реализације различитих инфраструктурних пројеката.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон