Косово

УНС: Недопустиво ускраћивање новинарима превода на српски језик

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову протестује због тога што на конференцији „Ругова и запад“ која је одржана у Приштини у организацији Демократског савеза Косова (ДПК) и Фондације “Ибрахим Ругова”, није био обезбеђен превод на српски језик.

Ускраћивање новинарима превода на српски језик на конференцији „Ругова и запад“ у организацији Демократског савеза Косова (ДПК) и Фондације “Ибрахим Ругова” је недопустиво, оцењује УНС са својим огранком на Косову.

Конференција је одржана у Кљан арени у Приштини на тему “политичког наслеђа бившег председника Косова Ибрахима Ругове и савезника који су пре 25. година подржали Косово”.

Новинари српских редакција су и дневни ред за праћење овог догађаја од Демократског савеза Косова (ДПК) добили на албанском језику.

УНС са својим огранком на Косову истиче да је недопустиво да се новинарима који извештавају на српском језику онемогућава рад и ускраћује право да на матерњем језику извештавају са догађаја.

УНС са својим огранком на Косову подсећа да се на овај начин не крши само Закон о употреби језика, већ да се угрожава и право на информисање које је загарантовано бројним међународним конвенцијама.

Извор: Радио Митровица север

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон