Косово

УНС: Сајт РТК променио име странице на српском језику, уместо „РТК2“ пише „Српски“

Дан након што су колегијум и руководство канала Радио телевизије Косова на српском језику (РТК2) информисали јавност да су у марту на састанку са генералним директором РТК затражили да страница сајта на српском језику РТК Ливе/РТК2 буде у њиховој надлежности, а да се до тада уклони ознака РТК2, ова страница преименована је у РТК Ливе/Српски.

На састанку је затражено и, како су навели, да на сајту буде објављен импресум, односно да буде наведено ко су уредници. До данас овај захтев није испуњен.

УНС подсећа да су руководство и колегијум РТК2 указали јавности, медијима, новинарским удружењима, надлежним институцијама и међународној заједници, да канал на српском језику Радио-телевизије Косова нема сајт, Фејсбук страницу, нити Јутјуб канал под својом надлежношћу.

Навели су да сајт РТК Ливе/РТК2 не уређује уредништво програма на српском језику РТК2 и истакли да се у последње време на сајту РТК Ливе/РТК2 објављују садржаји који су у супротности са новинарским стандардима.

Руководство и колегијум РТК2 поновили су да РТК2 званично нема сопствени сајт и да нису професионално одговорни за вести које се пласирају на сајту РТК Ливе/РТК2, а које су заправо само преводи са албанског језика, нису извештаји српске редакције канала РТК2 и које су у супротности са професионалним и етичким стандардима новинарства, наводи УНС у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон