ЛокалнеСпорт

Уручени спортски реквизити и опрема за хуманитарни турнир у Доњој Гуштерици

Други по реду хуманитарни турнир просветних радника биће отворен данас у Доњој Гуштерици. Општина Грачаница обезбедила је спортску опрему и реквизите који су данас уручени организаторима и представницима основне школе „Кнез Лазар“.

Општина Грачаница је на иницијативу општинског Одељења за спорт  и омладину обезбедила спортску опрему и реквизите за хуманитарни турнир „Играј за нечији осмех“ који се другу годину за редом одржава у Доњој Гуштерици. Ове године просветни радници играће за осмех дечака Луке Секулића из Грачанице коме је потребан новац за лечење.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић опрему је данас са својим сарадницима уручила организаторима турнира.

Она је том приликом казала да је радује да је општина Грачаница у прилици да помогне овакву хуману активност.

„Не само ову него и све хуманитарне акције увек смо спремни да подржимо и чинићемо тако и убудуће јер смо и ми сами као институција организатори истих. Посебно ми је драго што оваква иницијатива долази од просветних радника који и треба увек да буду примери добрих и хуманих дела“, казала је председница Шубарић.

Директор основне школе „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици Драган Максимовић који је и један од иницијатора одржавања турнира захвалио се општини Грачаница председници и општинском одељењу за спорт и омладину на предусретљивости и сваком позитивном одговору.

„Циљ нам је, као што и сам назив турнира каже, да измамимо нечији осмех на лицу. Прошле године новац који смо прикупили уплаћен је за лечење Немање Миладиновића из Горње Гуштерице. Богу хвала он је сад добро. На активу директора основних и средњих школа закључили смо да је у овом моменту помоћ најпотребнија Луки Секулићу тако да ћемо ове године играти за његов осмех“, рекао је директор Максимовић.

Директор општинског одељења за спорт и омладину Душан Цвејић казао је да је овај турнир показатељ уједињења и солидарности просветних радника и да је захваљујући председници проф. др Љиљани Шубарић општина Грачаница и ове године подржала учеснике доделом опреме и спортских реквизита.

„Председница општине Грачаница и ми као општинско одељење чији је примарни циљ развој спорта у нашој општини наставићемо да помажемо сваку спортску активност посебно оне које за циљ имају помоћ другима. Ово што просветници радници раде окупљајући се другу годину за редом је за сваку похвалу јер  њихова солидарности и брига за друге је и наша мотивација да радимо најбоље у корист наше деце“, казао је Цвејић.

Успешан турнир учесницима пожелела је и директорица општинског одељења образовања и културе Бранкица Нићић.

Прошле године је на турниру учествовало 15 екипа а ове године 22. Све основне и средње школе са територије општине Грачаница имају своје екипе а од ове године учешће ће узети и екипе просветних радника из Сиринићке Жупе. Турнир почиње данас у 14 часова.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон