ЛокалнеНасловна

Уступљено земљиште земљорадничкој задрузи на коришћење у Ливађу

Земљорадничка задруга у последњих месеци кроз разне програме помаже пољопривредницима на територији Општине Грачаница. Члан земљорадничке задруге Небојша Николић уступио је своје земљиште на коришење задрузи у Ливађу надомак Грачанице.

“За почетак имаћемо једну малу плантажу Гоџи-Бери садница , затим на другој страни биће засађен кромпир на површини од отприлике једног хектара, биће довољно простора за разноврсно поврће. На савету биће размотрено шта ћемо од поврћа засејати на овој површини “, истиче Николић.

“Истичем да сви мештани, сви који су вољни да помогну имају отворена врата. Ово представља мали почетак, надам се да ћемо имати добар успех. За сада имамо добар одзив наших суграђана” казао је Душко Гуџић.

Ово је значајан подухват за Општину Грачаницу, јер ће се на том земљишту садити разне пољопривредне културе.

“Оно што је веома битно јесте нагласити да задругари имају могућност услужног коришћења пољопривредних машина и да могу по повољнијој цени обрађивати своје површине. Општина Грачаница је ту за сваки вид подршке, почев од саветодавних услуга”, рекао је директор одељења за пољопривреду Драгиша Стојановић.

Земљиште дуги низ година није обрађивано, па су радници Екологије притекли у помоћ на рашчишћавању.

“С обзиром на то да је парцела запуштена, односно није била коришћена, потребно је добро рашчистити терен како би се ту направила башта, тј расадник. У питању је већа површина и имамо пуно посла који ће потрајати и пар дана. Парцела је скоро 3 хектара и ми ћемо пробати да нашом механизацијом помогнемо задрузи и пружимо им вид подршке” истакао је директор Екологије Дејан Димитијевић.

Земљорадничка задруга је почела активно да учлањује пољопривреднике предходних месеци и трудећи се да у наредном периоду кроз разне активности олакша свим пољопривредницима и обезбеди све што је потребно и пружи потпуну помоћ и подршку. Недавно су члановима ове задруге уручени семенски кромпир, лук, а обезбеђен је и семенски кукуруз.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон