Косово

Васкршња радионица ПУ “Даница Јарамаз”: Обичаји, креативност и тимски рад

Малишани Предшколске установе „Даница Јарамаз“ заједно са својим васпитачима и радницима Градског музеја цртали, бојили, играли се и учили о најрадоснијем хришћанском празнику Васкрсу.

Деца су имала прилику и да израде ускршње украсе од различитих материјала и учествују у причама и традиционалним обичајима, развијајући моторику, креативност и тимски рад.

Кустос Градског музеја Никола Миловановић рекао је да му је припала част да организује дечију радионицу и подсетио да се овавке радионице одржавају годинама уназад.

„Циљ одржавања оваквих радионица је да код малишана пробудимо креативност, њихове моторичке способности и само размишљање. Деца ће се упознати и са различитим техникама цртања, имамо угаљ и пак папри, бојење и моделовање, сликање темперама. За све се потрудио наш колега Игор Спасојевић, који је сликар и конзерватор Градског музеја“, рекао је Миловановић.

Миловановић је додао да су у организацији и реализацији радионица учествовале школе, ОШ „Бранко Радичевић“ и ОШ „Свети Сава“, као и ШОСО „Косовски божур“ али и сама ПУ „Даница Јарамаз“. Он је свим пријатељима музеја и сарадницима упутио захвалност, а посебно Привременом органу општине Косовска Митровица, који је покровитељ догађаја.

Директорица Предшколске установе „Даница Јарамаз“ Сузана Алексић рекла је да су за ову недељу заједно са малишанима припремили низ тематских активности.

„У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Ускрсу ова недеља је у знаку обележавања тако да целе недеље у нашој установи имамо активности. Данас смо у сарадњи са Градским музејом имали пригодну радионицу, где је остварена јако лепа сарадња. Радници Градског музеја су заједно са нашим васпитачицама и децом извели перформанс и организовали радионице на тему Ускрса“, рекла је Алексић.

У четвртак у 9:30 часова биће изведена представа „Ускршња шаренијада“, а следећег дана у петак, још једна тематска радионица мешовите јаслене и васпитне групе у 10 часова.

Извор: Радио Косовска Митровица

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон