Косово

Седница СБ УН на којој ће бити представљен извештај Унмика о Косову 22. априла

Седница Савета безбедности Уједињених нација на којој ће бити разматран нови шестомесечни Извештај генералног секретара УН-а Антонија Гутереша о раду Мисије УН на Косову (УНМИК), требало би да буде одржана 22. априла, наводи се у месечном плану рада СБУН, објављеном на сајту.

Седницу је заказала Малта, која је 1. априла преузела председавање СБ УН и она ће бити одржана у преподневним часовима по локалном, односно поподневним по средњеевропском времену.

Претходна седница на којој је представљен шесдтомесечни извештај одржана је 23. октобра, а у међувремену је 8. фебруара ове године одржана ванредна седница Савета безбедности Уједињених нација о ситуацији на Косову и Метохији на којој је Србију представљао председник Александар Вучић.

Он је на тој ванредној седници рекао да је та седница заказана због ситуације која у супротности са резолуцијама и повељама УН, а која би могла да узрокује непоправљиву штету, као и да је непосредан повод за седницу потез Централне банке Косова којом се забрањује динар од 1. фебруара, чиме је извршена кулминација напада на Србе и неалбанско становништво, будући да је њихов опстанак на територији јужне српске провинције у огромној мери директно зависан од прилива динарских средстава, пре свега из буџета Републике Србије.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон