КосовоПравославље

Владика Иларион у Гораждевцу: Молитва је оно чиме се зло убија

Владика новобрдски Иларион посетио је данас у поподневним часовима Гораждевац, где је разговарао са окупљеним грађанима.

У својој беседи он је окупљеним верницима пренео поздрав и благослов патријарха српског Порфирија и поручио им да се молитвом треба борити за мир.

“Владика Теодосије вам је био у посети у недељу, па дођох и ја. Мати Марини смо служили четрдесетодневни помен. Преносим Вам поздрав и благослов његове светости патријарха. Да знате да се молимо за Вас и мислимо на Косово и Метохију и на вас. Треба да се боримо пре свега молитвом. Молитва је оружје којим се зло убија и које нама обезбеђује небески мир. Тим оружјем се задобија царство небеско. Замолио бих вас да у овим временима искушења када треба да прионемо на молитву, да оставимо све ситне заваде иза себе. И оне које имамо с другим човеком, а и оне које имамо сами са собом. Човек се некако сам у себи расправља и троши енергију напразно. Та енергија нам је дата да би стекли вечни живот. Подржавајући свету мајку Божију којој смо се помолили, нека нам она у томе помаже, да и ми отворимо srcе ка нашој небеској и вечној отаџбини. Јер је и то битка коју бијемо”, казао је Владика Иларион.

Окупљеним верницима Владика новобрдски Иларион рекао је да смо из дана у дан све ближи сусрету са Христом, али и са Иваном и Пантом који су 13-ог августа погинули на Бистрици.

“Не водимо само битку за комад земље. Борећи се за своју породицу, окућницу и своје достојанство, боримо се за своје вечно достојанство у царству небеском, то да не заборавмо. И када делује да је безизлаз, да нема решења. Да делује да је све пропало, тада треба да знамо да Божија је последња. Само човек ако иде са добром вером, никако да не прими лошу помисао, ми хришћани смо сваког тренутка све ближи са њим, поред свих ови ужаса који се дешавају то је истина. Ми чекамо Христа, а посебно ми овде чакамо сусрет са нашим Иваном и са Пантом. Сваког тренутка смо ближи томе да се сретнемо и са њима и са нашим прецима који се моле Богу за нас и од којих нам долази утеха. Нека вам Бог да снаге, чувајте мир и реч Божија као оружје нека вам буде у srcу. Молитве нека нам буду оружје и оно што пробија пут ка царству небеском”, рекао је Владика Иларион.

Извор: Радио Гораждевац

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон