НасловнаСрбија

Вучевић и Јоргалос: Србија је захвална на принципијалном ставу Кипра о непризнавању Косова

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се са министром одбране Републике Кипар Михалисом Јоргаласом, на маргинама Савета за сарадњу Србије и Кипра, у Палати Србија у Београду.

Вучевић је изразио захвалност за принципијелан став Кипра у вези с непризнавањем једнострано проглашене независности „Косова“,  истакавши да ће Србија наставити да подржава територијални интегритет Кипра и изналажење свеобухватног решења кипарског питања политичким путем. 

Министар Вучевић указао је на важност међусобне подршке у заштити суверенитета и поштовања принципа међународног права, што је потврда искреног пријатељства две државе и два народа.

Како је истакао, припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру (УНФИЦYП) настојаће да и у наредном периоду својом преданошћу, професионализмом и залагањем оправдају указано поверење и наставиће да дају допринос испуњавању мандата наведене мисије.

Министри одбране Србије и Кипра сагласили су се да су разговори о питањима од заједничког интереса били конструктивни те су изразили задовољство сарадњом две земље, посебно у области одбране и безбедности.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон