ВестиКосово

Косовска полиција истражује случај паљења српске заставе

Косовска полиција покренула истрагу због „подстицање раздора и нетрпељивости“ у селу Велика Хоча, у општини Ораховац, након што је тамо спаљена српска застава на спомен плочи.

Како се наводи у саопштењу, полицијски службеници су у понедељак изашли на лице места и приметили да је на улазу у село запаљена застава на спомен-плочи, преноси Коха.

„Јединице полиције су, након што су добиле информацију да је запаљена застава, изашле на лице места и приметиле да је на улазу у село, на спомен-плочи, од стране непознатих лица делимично запаљена застава државе Србије.Тужилац је обавештен о случају, док полицијске јединице спроводе истрагу“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је јуче да је на споменику убијеним и киднапованим Србима са територије општине Ораховац који су страдали од албанских екстремиста, током викенда запаљена српска тробојка. На том месту на улазу у Велику Хочу постављено је знамење у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије ове општине током 1998. и 1999. године.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон