VestiKosovo

Kosovska policija istražuje slučaj paljenja srpske zastave

Kosovska policija pokrenula istragu zbog „podsticanje razdora i netrpeljivosti“ u selu Velika Hoča, u opštini Orahovac, nakon što je tamo spaljena srpska zastava na spomen ploči.

Kako se navodi u saopštenju, policijski službenici su u ponedeljak izašli na lice mesta i primetili da je na ulazu u selo zapaljena zastava na spomen-ploči, prenosi Koha.

„Jedinice policije su, nakon što su dobile informaciju da je zapaljena zastava, izašle na lice mesta i primetile da je na ulazu u selo, na spomen-ploči, od strane nepoznatih lica delimično zapaljena zastava države Srbije.Tužilac je obavešten o slučaju, dok policijske jedinice sprovode istragu“, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je juče da je na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac koji su stradali od albanskih ekstremista, tokom vikenda zapaljena srpska trobojka. Na tom mestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button