Политика

Вучевић и Кулеба разговарали о Косову, безбедносној и политичкој ситуацији, могућностима економске сарадње…

Председник Владе Србије Милош Вучевић разговарао је са министром спољних послова Украјине Дмитром Кулебом о актуелној безбедносној и политичкој ситуацији у свету и могућностима економске сарадње двеју земаља у тим околностима.

Вучевић је навео да је Србија посвећена поштовању међународног права и територијалног интегритета сваке државе чланице Уједињених нација, укључујући и Украјину, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Вучевић је рекао да је Србија отворена за пријатељске разговоре о свим питањима и на свим нивоима и захвалио Кулеби на томе што је поменуо хуманитарну помоћ коју је Србија послала украјинском народу.

Вучевић је предочио Кулеби ставове званичног Београда у вези са ситуацијом на Косову и о резолуцији о Сребреници, уз оцену да Приштина није испунила ниједан захтев који је пред њу постављен, а да је невероватно да неко после скоро три деценије покреће поново питање о Сребреници.

Кулеба је рекао да је његов долазак порука да има простора да се односи двеју земаља додатно учврсте, посебно имајући у виду чињеницу да два народа, српски и украјински, имају сличности.

Он је навео да Србија и Украјина имају много различитог, али исто тако и заједничког и зато је могуће да заједнички граде будућност у многим областима.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон