КосовоНасловна

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини у случају Златана Арсића испитани сведоци Тужилаштва

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини завршено је рочиште Златану Арсићу из села Ајновце, кога је Косовска полиција ухапсила на прелазу између Бујановца и Гњилана.

Данас су у случају Арсића били испитани сведоци Тужилаштва који су предложени у оптужници. Адвокат Василије Арсић нагласио је да одбрана поседује материјалне доказе који иду у прилог Златану Арсићу.

„Одбрана има доста питања да постави оштећеном, као главном сведоку. Мислимо да је контрадикторан у својим изјавама и да ћемо доказати да је он непоуздан као сведок, и да је то нека његова измишљена прича, и да ћемо у току поступка доказати невиност Златана, јер имамо материјалне доказе којима доказујемо његов алиби, док са друге стране Тужилаштво није приложило ниједан доказ који повезује Златана Арсића са делом које му се ставља на терет. Надамо се да ће Суд бити објективан, сагледати све чињенице, и донети праведну одлуку, рекао је Арсић.

Супруга Зорица Арсић каже да је породици из дана у дан све теже.

„Много нам је тешко, деца су узнемирена. Не могу да кажем ништа док се случај не затвори, али ми сумњамо у доказе. Обратили смо се свуда и свакоме, нико није имао слуха за нас. Имам троје малолетне деце, ћерка је за Нову година пожелела да јој се отац врати из затвора, док сва друга деца траже лутке и остале поклоне.“, рекла је супруга Зорица.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је 28. јула прошле године пред Посебним одељењем Основног суда оптужницу против Златана Арсића због наводно почињеног ратног злочина против цивилног становништва у Косовској Каменици.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон