НасловнаСрбија

Вучић: Боравак у Давосу био је важан и успешан

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је завршио боравак у Давосу, где је присуствовао Светском економском форуму, који је, како је навео, био важан и успешан за Србију.

Вучић је у објави на Инстаграм профилу “будућностсрбијеав” навео да је искористио прилику да разговара са многим светским и европским лидерима, међу њима је био и британски министар спољних послова Дејвид Камерон, “као и са званичницима најзначајнијих политичких и економских институција”.

“Кући се враћамо са много добрих вести, планова и идеја. Неке од њих ћемо представити већ у суботу. Знам да наше људе интересује како ће Србија да напредује. А напредоваћемо и борићемо се заједно! Живела Србија”, навео је Вучић.

Вучић је рекао јуче за РТС да је са председницом ЕК Урсулом фон дер Лајен у Давосу имао одличан разговор о свим важним питањима за нашу земљу. Што се тиче намере Приштине да укине платни промет са централном Србијом, рекао је да није већи оптимиста, јер зна “са ким имамо посла“.

Поручио је и да Србија мора да пронађе нове обновљиве изворе енергије. У Давосу, каже, мало се говори о европским изборима, а кључна тема су избори у САД.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон