Спорт

Вучић: Част нам је да будемо домаћини Европског првенства у воденим спортовима

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Европске федерације водених спортова Антониом Хозеом Силвом и том приликом поручио да је Србији част да буде домаћин предстојећег Европског првенства у воденим спортовима.

„Са председником Европске федерације водених спортова Антониом Хозеом Силвом сам разговарао о предстојећем Европском првенству у воденим спортовима. Част нам је да будемо домаћини једног од највећих првенстава које је уједно и последње такмичење пред Олимпијске игре у којем спортисти могу да изборе олимпијске норме“, написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Вучић је истакао значај овог престижног такмичења, не само за промоцију спорта и Србије, већ и за даљу популаризацију водених спортова и унапређење спортских инфраструктура.

„Присетили смо се 1973. године када је Београд био домаћин првог Светског првенства у воденим спортовима на Ташмајдану и сагласили се да ће ово првенство допринети јачању спортског духа и сарадње међу европским нацијама“, навео је Вучић.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон