КосовоНасловнаСрбија

Вучић: Избори 17. децембра – парламентарни, београдски, покрајински

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће расписати изборе за 17. децембар, по, како каже, захтеву опозиције. Имаће парламентарне, београдске и војвођанске, рекао је Вучић. Поручује да не верује да ће постојати било какве санкције против грађана Србије, а ако неко буде желео било какве мере да доноси, доносиће их, каже, „тобож против њега лично“.

Алексадар Вучић је, гостујући на Телевизији Прва, рекао да ће за 17. децембар расписати изборе, по, како каже, захтеву опозиције.

„Испунио сам им захтев, имаће парламентарне, београдске и војвођанске“, каже Вучић.

Истиче да су избори важни ако постоји лажна представа о кризи легитимитета.

„Србија је на прекретници, треба нам друго полувреме, грађани треба да кажу какву политику желе“, рекао је Вучић.

Одговарајући на питање има ли разлога да се грађани плаше рата и санкција, председник је рекао и да грађани могу да буду мирни и спокојни.

„Мислим да никада не можете да тврдите шта је то све што може да се догоди, мислим да људи у Србији могу да буду мирни и спокојни, верујем да ћемо успети да сачувамо мир захваљујући снази наше државе и војске. Да је војска слабија одавно не бисмо имали мир него би многи други предузимали акције против нас“, рекао је Вучић.

Додао је да не верује да ће постојати санкције против грађана.

„Ако неко буде желео било какве мере да доноси, јер видим да је велика навала и из земље и из иностранства, доносиће их тобож против мене лично, тако да људи не морају да брину, они ништа неће осетити ни што се тиче виза, ни што се тиче животног стандарда, нити било чега другог“, поручио је Вучић.

Истакао је да људи у Србији могу да буду спокојни, те да ћемо успети да сачувамо мир захваљујући снази државе и војске.

“Не верујем да ће бити санкција против земље, грађани ништа неће осетити, мере могу да буду уведене против мене“, рекао је Вучић.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон