КултураНасловна

Небојша Денић издао први албум у продукцији ПГП РТС

Небојша Денић из Липљана издао је први албум, за који је сам урадио све текстове и композиције вокала. Поред писања и компоновања песама Небојша је на свом албуму свирао гитару, а осмислио и два спота, који су снимани на Косову и Метохији.

„Албум има осам песама, од тога је једна као сингл снимана још пре седам година. Та песма је доживела велики успех код нашег становништва овде, а спот је сниман у Призрену и Липљану. За песму „Позови ме“ спот је сниман у ресторану у Грачаници и на прузи између Преоца и Лепине. Што се спотова тиче моје су само иницијалне идеје, а све остало ради „Греен зоне“ продукција, то раде врло професионално и ја сам им захвалан на томе“, казао је Денић.

Његова песма „Још увек је небо плаво“ изабрана је да буде прво дигитално издање забавне музике продукције  ПГП РТС.

„То је за мене велика част јер да, поред толико еминентних извођача, то буде неко са наших простора и неко ко се не бави приоритетно музиком, поред толико добрих и познатих певача, стварно је за мене велико задовољство“, истакао је Денић и додао да је то подстрек њему за даљи рад, али и млађим генерацијама да верују да могу остварити своје снове.

Денић је прошле године у Дому културе у Грачаници организовао и први солистички концерт, који је био хуманитарног типа за прикупљање прилога за фрескописање цркве Светих Флора и Лавра у Липљану, а гостујући у Јутарњем програму најавио је да ће ускоро организовати још један такав концерт.

Поред тога, Денић је истакао да ће промоцију свог албума организовати у готово свим српским срединама на Косову и Метохији.

Небојша Денић рођен је у Липљану, доктор је техничких и економских наука, аутор више Универзитетских уџбеника и преко 280 научних радова. У својој радној биографији познато је да је радио као технички директор, продекан и декан факултета, тренутно је професор на Природно-математичком факултету Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Од најранијих дана бави се певањем и свирањем гитаре, као кантаутор инспирацију проналази у свом окружењу и лепоти завичаја, писању и компоновању песама са љубавним мотивима косовске равнице, до сада је снимио 17 песама.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон