ВестиКосовоСрбија

Вучић: На КиМ чувамо српски народ и Србију у целини; Наша света дужност да се Пећка кандила никада не угасе

Председник Србије Александар Вучић у честитки поводом хришћанског празника Божића, рекао јда је духовна снага српског народа и СПЦ посебно изражена на Косову.

“Наша света дужност да се Пећка кандила никада не угасе“, рекао је између осталог председник Србије.

„Вама, епископима, свештенству, монаштву и верницима Српске Православне Цркве срдачно честитам Бадњи дан и Божић, уз искрену жељу да велики празник прославите у миру, радости и благостању. Прослављање Божића у нашем народу има дубок духовни и историјски корен који је поносно негован и преношен, с генерације на генерацију. Чврсту наду и надахнуће улива сазнање да у нашој Србији, земљи мира, солидарности и напретка, уз пуно разумевања и поштовања, саборно чувамо трајне хришћанске вредности које су наш народ столећима окупљале и уједињавале“, навео је Вучић.

Додао је да СПЦ има немерљиву и јединствену улогу у очувању нашег наслеђа.

„Духовна снага нашег народа и Српске Православне Цркве, посебно је изражена на нашем страдалном Косову и Метохији, на којем чувамо српски народ и нашу државу Србију у целини, која ће наставити да снажно помаже и улаже у наше светиње, јер нам је света дужност да се Пећка кандила никада не угасе“, истакао је председник Србије.

Извор: Радио Митровица север; Фото: ТВ Пинк

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон