ВестиНасловнаСрбија

Вучић: Нисам са Приштином ни разговарао у Гранади, нити они хоће да разговарају

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да данас у Гранади са представницима Приштине није ни разговарао, као и да они ни не желе да разговарају.

„Да ли је било напретка? Нисам са Приштином ни разговарао нити они хоће да разговарају, тако да не знам о каквом напретку говорите“, одговорио је Вучић на питање новинара да ли је данас било неког напретка.

Истакао је да је покушао да објасни европским представницима позицију Србије, да је то његов посао и да ће то наставити да ради.

„Није увек лако, нити пријатно. Видите како су неки од ваших пријатеља уплашени због притиска са којима се суочавају, али шта да радим, морате свом снагом да се  борите за своју земљу и надам се да ћемо успети, али не обећавам ништа“, рекао је Вучић.

Двоструки стандарди и лицемерје по питању КиМ, Србија је призната у УН

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Гранади, поводом најаве председнице тзв. Косова Вљосе Османи да ће се заложити на самиту да се нашој земљи уведу санкције, да је реч о двоструким стандардима и лицемерју, јер се управо разара територијални интегритет Србије која је призната у УН.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише изјаву Османи, која је по доласку у Гранаду Србију назвала агресором и да ће се заложити да се нашој земљи уведу санкцијем, као и да прокоментарише то што је немачки амбасадор у Приштини рекао да је оно што се догодило 24. септембра напад на територијални интегритет тз. Косова.

„Ово друго ми је интересантније, да су било шта друго смислили… Али, када кажу нападате територијални интегритет нечији ко није део УН, а разарате територијални интегритет земље која је призната Повељом УН и са и даље важећом Резолуцијом 1244 – то је лицемерно. Да је неко важан, рекао бих – још је лицемерније да говорите о агресору, који у ствари не успева чак ни да заштити своју земљу ни њене границе које су прокламоване Повељом и Резолуцијом УН“, нагласио је Вучић.

Тако да то вам говори о двоструким стандардима и двоструким аршинима који се примењују према Србији, али на то смо већ навикли, то није од јуче, истакао је председник Србије.

Поручио је да је наше да разгорамо са свима и да се трудимо да објаснимо позицију наше земље, што ћемо и наставити да радимо.

За разлику од њих ми се не трудимо да ли ће нешто лоше да се догоди Приштини или неком другом и никада се нисмо залагали за санкције, већ да Срби имају нормалан  живот на КиМ, као и да имамо што више страних инвестиција, истакао је Вучић.

„Шта, имаћу мање политичких сусрета? То су приче за малу децу, очигледно да постоји неки већи проблем или да се то чини за нечије туђе интересе“, додао је Вучић.

Имао сам бројне састанке, сутра на Европском савету убачена тачка о КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је на самиту Европске политичке заједнице имао бројне сусрете са представницима земаља, а да је са многима имао и билатералне састанке на којима је разговарао о ситуацију у региону и на КиМ.

„Нећу пуно да говорим док не завршим са Борељом са којим се поподне састајем, Макроном, Мицотакисом“, рекао је Вучић медијима у Гранади.

Он је додао и да ће вечерас после 23 сата рећи нешто више о сутрашњој седници Европског савета на коју је као посебна тачка убачена ситуација на КиМ.

„Неки ће покушати да говоре и о Србији на различите начине“, рекао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон