VestiNaslovnaSrbija

Vučić: Nisam sa Prištinom ni razgovarao u Granadi, niti oni hoće da razgovaraju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da danas u Granadi sa predstavnicima Prištine nije ni razgovarao, kao i da oni ni ne žele da razgovaraju.

„Da li je bilo napretka? Nisam sa Prištinom ni razgovarao niti oni hoće da razgovaraju, tako da ne znam o kakvom napretku govorite“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara da li je danas bilo nekog napretka.

Istakao je da je pokušao da objasni evropskim predstavnicima poziciju Srbije, da je to njegov posao i da će to nastaviti da radi.

„Nije uvek lako, niti prijatno. Vidite kako su neki od vaših prijatelja uplašeni zbog pritiska sa kojima se suočavaju, ali šta da radim, morate svom snagom da se  borite za svoju zemlju i nadam se da ćemo uspeti, ali ne obećavam ništa“, rekao je Vučić.

Dvostruki standardi i licemerje po pitanju KiM, Srbija je priznata u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Granadi, povodom najave predsednice tzv. Kosova Vljose Osmani da će se založiti na samitu da se našoj zemlji uvedu sankcije, da je reč o dvostrukim standardima i licemerju, jer se upravo razara teritorijalni integritet Srbije koja je priznata u UN.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Osmani, koja je po dolasku u Granadu Srbiju nazvala agresorom i da će se založiti da se našoj zemlji uvedu sankcijem, kao i da prokomentariše to što je nemački ambasador u Prištini rekao da je ono što se dogodilo 24. septembra napad na teritorijalni integritet tz. Kosova.

„Ovo drugo mi je interesantnije, da su bilo šta drugo smislili… Ali, kada kažu napadate teritorijalni integritet nečiji ko nije deo UN, a razarate teritorijalni integritet zemlje koja je priznata Poveljom UN i sa i dalje važećom Rezolucijom 1244 – to je licemerno. Da je neko važan, rekao bih – još je licemernije da govorite o agresoru, koji u stvari ne uspeva čak ni da zaštiti svoju zemlju ni njene granice koje su proklamovane Poveljom i Rezolucijom UN“, naglasio je Vučić.

Tako da to vam govori o dvostrukim standardima i dvostrukim aršinima koji se primenjuju prema Srbiji, ali na to smo već navikli, to nije od juče, istakao je predsednik Srbije.

Poručio je da je naše da razgoramo sa svima i da se trudimo da objasnimo poziciju naše zemlje, što ćemo i nastaviti da radimo.

Za razliku od njih mi se ne trudimo da li će nešto loše da se dogodi Prištini ili nekom drugom i nikada se nismo zalagali za sankcije, već da Srbi imaju normalan  život na KiM, kao i da imamo što više stranih investicija, istakao je Vučić.

„Šta, imaću manje političkih susreta? To su priče za malu decu, očigledno da postoji neki veći problem ili da se to čini za nečije tuđe interese“, dodao je Vučić.

Imao sam brojne sastanke, sutra na Evropskom savetu ubačena tačka o KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na samitu Evropske političke zajednice imao brojne susrete sa predstavnicima zemalja, a da je sa mnogima imao i bilateralne sastanke na kojima je razgovarao o situaciju u regionu i na KiM.

„Neću puno da govorim dok ne završim sa Boreljom sa kojim se popodne sastajem, Makronom, Micotakisom“, rekao je Vučić medijima u Granadi.

On je dodao i da će večeras posle 23 sata reći nešto više o sutrašnjoj sednici Evropskog saveta na koju je kao posebna tačka ubačena situacija na KiM.

„Neki će pokušati da govore i o Srbiji na različite načine“, rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button